V centre mesta začali s rekonštrukciou komunikácií

19.09.2008 Stropkov

Stropkov 19. septembra (TASR) - Komplikovanú dopravnú situáciu na Poštovej ulici v Stropkove, ktorá nespĺňala šírkové parametre na prejazd vozidiel v oboch smeroch, bude vedenie MsÚ riešiť rozšírením vozovky.
Práce na komunikácii sa začali v týchto dňoch a tamojšia samospráva na ne vyčlenila viac 200.000 Sk (6638,78 eura). \"Na tomto úseku sme v poslednom čase zaznamenali neúmerný nárast dopravy, kde často dochádzalo ku kolíziám áut. Vzhľadom na to, že ide o dôležité spojenie Hlavnej ulice s vedľajšími cestami, upustili sme od vytvorenia jednosmerky a rozhodli sme sa, že komunikáciu rozšírime o jeden a pol metra, a to tak, aby sme umožnili prechádzať vozidlám v oboch smeroch, \" uviedol dnes pre TASR vedúci odboru výstavby a regionálneho rozvoja MsÚ v Stropkove Ladislav Dubas.
V rozpočtovom náklade 553.000 Sk (18.356,24 eura) začali upravovať aj priestor medzi bývalým hotelom Tokajík a budovou obvodného oddelenia polície, kde okrem chodníka vzniknú tri nové jazdné pruhy. Dva z nich budú slúžiť pre výjazd na Hlavnú ulicu a jeden pre vjazd k spomínaným objektom. Okrem toho sa tento týždeň rozbehli aj rekonštrukčné práce na Nábrežnej ulici v celkovej sume 1,623 milióna Sk (53.873,73 eura). Táto časť prejde po oprave podložia kompletnou asfaltovou úpravou cesty a chodníkov. Rekonštrukcie spomínaných úsekov by mali byť ukončené do konca októbra.
Podľa Dubasa v súčasnosti prebieha schvaľovacie konanie na vybudovanie kanalizačných prípojok na Jarkovej ulici, kde je v pláne aj uloženie nových cestných obrubníkov, podložia a asfaltového povrchu, ktoré si vyžiadajú z mestského rozpočtu 3,078 milióna Sk (102.170,88 eura).
 

Vyberte región